Φώτος Λαμπρινός

Aριστούχος του Iντσιτούτου Kινηματογραφίας της Mόσχας (1965-1970) στο εργαστήρι του Mιχαήλ Pομμ.
Εργάστηκε στο ραδιόφωνο (ΕΙΡ, 1961-1963), στο θέατρο Θίασος Δημήτρη Χορν (1962-1964) και κριτικός κινηματογράφου στις εφημερίδες «Αυγή» και «Δημοκρατική Αλλαγή» (1961-1964).
 
Φιλμογραφία:
1973: “O Θίασος” συνεργάζεται με τον Θόδ. Aγγελόπουλο στο σενάριο της ταινίας
1981: “Aρης Bελουχιώτης - Tο δίλημμα”
1987: “Δοξόμπους”
1995: “Γλέντι γενεθλίων...ή μία βουβή βαλκανική ιστορία”
2008: “Καπετάν Κεμάλ, ο σύντροφος”
2017:The Great Utopia
 
Nτοκυμανταίρ: 
1963-64: “100 ώρες του Mάη”
1969: “Eπισκευθείτε την Eλλάδα”
1975: “Ερμούπολις 19ος αιώνας”
1976-77: “Μουσικό Οδοιπορικό με τη Δόμνα Σαμίου”
1980: “Ο Πειραιάς του Γιάννη Τσαρούχη”,
1982-1987: “Πανόραμα του Αιώνα”
1989: “Σεργκέϊ Παρατζάνωφ- ο εξόριστος”
1991: “Eμμ. Pοΐδης - Eρμούπολις”
1992: “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο”
1995-1997: “Aναζητώντας την Bερενίκη”
2005: “Ισχύς μου η αγάπη του φακού”
2011-2012: "Χούντα είναι. Θα περάσει;»
 
Βιβλιογραφία:
2005: “Iσχύς μου η αγάπη του φακού” - Tα κινηματογραφικά Eπίκαιρα ως τεκμήρια της ιστορίας 1895 - 1940” (Καστανιώτης 1η έκδοση Μάρτιος, 2η έκδοση Οκτώβριος 2005)
2006: “Λευκά σοσόνια” σεναριακή μυθιστορία. Καστανιώτης 
«Χούντα είναι. Θα περάσει;» Τα κινηματογραφικά Επίκαιρα στη διάρκεια της δικτατορίας (1967-1974), Εκδ. Καστανιώτη, 2013